Viktige lenker

Viktige lenker
© 1978 Barrie M. Schwortz Collection, STERA, Inc.

Her finner du lenker til de viktigste nettsidene og ressursene som finnes - på norsk, engelsk og andre språk.

Norske lenker

- Likkledet i Torino. En kritisk vurdering. Artikkel i Teologisk Tidsskrift 3/2013, av Atle Søvik, førsteamansuensis og studiedekan ved Det teologiske Menighetsfakultet.

- Ekstrastoff til artikkelen: Likkledet i Torino. En kritisk vurdering. Av Atle Søvik, førsteamansuensis og studiedekan ved Det teologiske Menighetsfakultet.
 

Engelske lenker

www.shroud.com - Uten sammenligning det største nettstedet med stoff om Likkledet i Torino. (Shroud er det engelske ordet for "likklede".) Et godt sted å starte for å bli kjent med innholdet på nettstedet er den generelle Innholdsfortegnelsen.
 

The Shroud Science Group fra 2002 består av ca. 100 vitenskapsmenn og -kvinner, forskere og historikere. Større internasjonale konferanser om Likkledet i Torino har ofte blitt avholdt de siste 20-30 årene. Bøker med forskningsresultater presentert på konferansene er blitt utgitt. Gruppen har dessuten samlet en stor mengde informasjon og forskningsresultater på sitt eget nettsted på http://shroud.wikispaces.com/

Andre nettsteder som driftes av medlemmer av The Shroud Science Group er:

• www.shroud.com (Barrie Schwortz) 

• www.ligklaedet.dk (Niels Svensson - på dansk)

• www.shroudstory.com (D. Porter)

• www.shroud2000.com (tilegnet fader Kim Dreisbach)

• www.duke.edu/~adw2/shroud (Alan Whanger)

• http://people.bridgewater.edu/~rschneid (Ray Schneider)

24 sentrale personer i The Shroud Science Group har på www.shroud.com/pdfs/doclist.pdf publisert en detaljert oversikt over alle hovedpunkter om Likkledet som i årenes løp er blitt oppdaget av ulike forskere. Artikkelen heter Evidences for testing hypotheses about the body image formation of the Turin Shroud. Den anbefales varmt.

The Shroud Science Group også engasjert seg sterkt i debatten omkring C-14-dateringen av Likkledet i 1988. Noe kan leses på http://www.shroud.com/pdfs/chronology.pdf . En annen artikkel som spesielt anbefales, er http://www.shroud.com/meacham2.htm.

På engelsk er det de siste årene gitt ut minst 50-60 bøker om Likkledet. Nyere bøker fins på dansk, finsk og tysk. Egne DVD-er om emnet dukker opp, og flere er blitt vist på engelske TV-stasjoner og en sjelden gang også på norsk. Se oversikter over bøker, rapporter og DVD'er under menyen Ressurser på dette nettstedet, og på www.shroud.com.