Pollen og blomsteravtrykk

Pollen og blomsteravtrykk
Planten Gundelia tournefortii - som det finnes avtrykk av og mye pollen fra på Likkledet

Likkledet inneholder pollen fra 58 forskjellige plantearter. 33 av dem vokser bare i Israel og det nåværende Tyrkia. De ulike pollenfrøene viser hvor Likkledet er blitt oppbevart gjennom århundrene før det kom til Torino i 1578. Det finnes også en rekke avtrykk på Kledet av blomster som bare finnes i området mellom Jerusalem og Hebron.

Pollen

Pollen er det samme som blomsterstøv. Man må bruke mikroskop for å kunne se det. Likkledet inneholder pollen fra mer enn 50 blomsterarter. Pollen fra ulike blomsterarter har sitt eget utseende.

Pollen

• Pollen i Likkledet - En detaljert oversikt over pollenforekomster i Kledet. Teksten er hentet fra kapittel 7 i boka: Likkledet i Torino - et tegn for vår tid, av Jostein Andreassen. Boka kan kjøpes/bestilles i alle bokhandlere.

 

Pollen fra ulike plantearter – sterkt forstørret.

 

 Blomsteravtrykk

• Blomsteravtrykkene på Likkledet
En interessant og grundig framstilling av hva som finnes av blomsteravtrykk på Kledet. Teksten er hentet fra boka Likkledet i Torino – et tegn for vår tid, av Jostein Andreassen. Boka kan kjøpes/bestilles i alle bokhandlere.

 Avinoam Danin
Han er Israels fremste botaniker og blir omtalt i artiklene ovenfor. Han underviser på The Hebrew University of Jerusalem og har i ca 15 år studert blomsteravtrykkene på Likkledet. I løpet av disse årene har han utarbeidet 3 floraer over blomstene som finnes på Kledet. Floraen kan kjøpes gjennom Jostein Andreassen.